top of page

הסוד הנשי להגדלת התפוקה (פוסט אורחת)

אני ממש לא אוהבת שיחות טלפון, אבל יש שיחות שפשוט שוות את זה. דיברתי עם אלה, חברה שעושה בשנים האחרונות מסע של העמקה וחזרה למקורות החוכמה הנשית סביב המחזוריות הנשית. בין שלל עיסוקיה, יום בשבוע היא מקדישה בהתנדבות לעשייה בתחום הפרמקלצ'ר עבור עמותה מיוחדת במינה. היא סיפרה לי שבאותו חודש הווסת שלה יצאה על אותו יום התנדבות שבועי, והיא הרגישה אשמה על כך שלא תגיע באותו שבוע. אולם היא ידעה עד כמה העצירה והמנוחה בזמן הווסת חיונית, כחלק מהדרך שלה, וכדי "לפצות אותם" הודיעה שתגיע בשבוע שלאחר מכן פעמיים במקום יום אחד.


אבל אז משהו מגניב במיוחד קרה.


לאחר שנתנה לעצמה מנוחה אמיתית בזמן הווסת, כשהגיעה בשבוע שלאחר מכן ליום ההתנדבות הראשון היא היתה כל כך יעילה ואנרגטית שהספיקה בפחות מיום עבודה מלא את מה שחשבה שתספיק ביומיים - כך שהיא גם זכתה לנוח כשהיתה זקוקה לכך בזמן הווסת, וגם לא רק שזה לא פגע בתפוקה שלה, זה אפילו הגדיל אותה! כשהתלהבתי מהסיפור, היא סיפרה לי שהיא לא היחידה, ושיש הרבה עדויות לכך שמנוחה בזמן הווסת מגדילה את התפוקה הכוללת.


בשנים האחרונות אני לומדת יותר ויותר את הקשר בין המחזור החודשי לעשייה שלנו, ואיך אפשר לסנכרן את זמני הפיתוח, היצירה, העשייה, ההתבוננות והמנוחה עם השלבים השונים של המחזור החודשי כדי לאפשר את התוצרים הטובים ביותר תוך שמירה על איכות החיים הגבוהה ביותר. אני יודעת כמה חשובה ההקשבה לגוף וכמה חשוב לנוח עד כמה שאפשר בזמן הווסת. אבל הגילוי של ה"בונוסים" שאנחנו מקבלות כשאנחנו מקשיבות לבקשה של הגוף שלנו במנוחה, והחיבור הישיר הזה בין מנוחה בווסת לבין איכות התפקוד שלנו בשאר החודש היה כל כך מלהיב, שביקשתי ממנה לכתוב פוסט אורחת בבלוג.


לשמחתי היא הסכימה, ומכאן אלו המילים שלה.


***


אחד המשפטים שהשפיעו עליי ונחרטו בתודעה שלי מאז שהתחלתי ללמוד ולחקור את נושא המחזוריות בגוף האישה היה של מורתי האהובה קרן לבנה מבת אדמה שאמרה "הגבר חווה את החיים בצורה של קו לינארי ואילו האישה חווה את החיים בצורה של מעגלים".


משפט פשוט וברור לכאורה, אבל אצלי הוא פתח את ההבנה העמוקה של החיים בתוך המעגל של המחזוריות שלנו ואת הצורך לחיות את המעגל הזה במלואו. התרבות שלנו מקשה עלינו לבטא ולחיות את המעגל הזה. אנחנו מנסות להתאים את עצמנו לקצב החיים המהיר שאין בו הפסקות, להתאים את עצמנו למטרות, ליעדים, ולעשייה קבועה ואינטנסיבית. אבל הטבע הנשי הוא טבע של מחזוריות, כמו המחזוריות של עונות השנה. אנחנו לא יכולות לפעול כל החודש באותו אופן, כמו קו ליניארי, כי אנחנו פשוט לא פועלות ככה. אנחנו מושפעות פיזית מההורמונים שהגוף שלנו מייצר בשלבים השונים של המחזור שלנו על פי השלב שבו הרחם נמצאת. אנחנו מנסות להתאים את עצמנו לסטנדרטים של החברה שסביבנו, להדחיק את מה שהגוף שלנו מבקש מאיתנו, והמחיר הוא פגיעה בעצמנו.


במשך הרבה מהחיים הנשיים הבוגרים שלי חוויתי את המעגליות בתור לופ - משהו שאני צריכה להתמודד איתו תוך כדי החיים. רק כשהבנתי את חשיבות המעגל והחיבור אליו הצלחתי לראות את המעגליות בתור הכלי הכי חזק ליצירה שלי, לדאגה לעצמי לחיים מלאים ובריאים. ההקשבה למעגליות הזו מייצרת איכות חדשה בחיים, וגם האופן שבו אני עושה, פועלת ויוצרת משתנה.


נשים שלוקחות את זמן הווסת למנוחה, מספרות פעמים רבות על תפוקה גבוהה יותר, אפילו כפולה, לאחר מכן. מעבר לכך, הן מרגישות שהעשייה שלהן מחוברת אליהן ומדויקת יותר. כשנשים שומעות על כך בפעם הראשונה, הרבה פעמים אפשר לראות בעיניים שלהן את האסימון שנופל, ואת ההבנה הפתאומית של השינויים שהן עוברות במהלך החודש, שעד לאותו רגע הן לא קישרו למחזוריות שלהן.


במקום להילחם בזמן הווסת ולהמשך לעבוד וליצור - מה שתמיד היה לי קשה, מדכא ולא מועיל, אני מחליטה לעצור ולנוח, להתמלא בכוחות, להתבונן ולתת למחשבות ותובנות לנבוע מתוכי. הימים שלאחר מכן נהיים חיוניים ומעשיים. אני יודעת שלהרבה מהנשים אין את היכולת לפנות את כל זמן הווסת למנוחה, וההצעה שלי היא לייחד את הזמן הזה, לתת לו מקום, להיות מודעות אליו ולנסות לפנות קצת זמן לעצמכן למנוחה - ללכת לישון מוקדם ולישון הרבה בלילה, לפנות שעה או כמה שעות במהלך היום למנוחה עמוקה ללא מסכים (לכבות פלאפון או להשתיק) בלי קריאה או צפייה במשהו, פשוט לשהות, לנוח, לבהות, להיות ולכתוב את מה שנובע מכן באותו רגע של מנוחה.


ותראו מה קורה.



*אלה ילון היא בוגרת קורס ממשיכות הדרך של בת אדמה, ומעמיקה בשנים האחרונות בחקירה של המחזוריות בגוף האישה ושל תרבות המנוחה בזמן הווסת ברחבי העולם. היא גם לומדת ועוסקת בפרמקלצ'ר ובקיימות, וחולמת על היום שבו שני הערוצים האלה יתחברו לערוץ יצירה חדש וייחודי.


-----------------------


אם משהו בטקסט נגע בך, או שיש לך שאלה, הארה או תהייה - מוזמנת מאוד לכתוב לי. אני תמיד שמחה לשמוע.

lidor.hagar@gmail.com


מכירה מישהי שיכולה להיתרם מהטקסט? פעם מישהו אמר לי "אל תתלבטי. אם יש משהו שנראה לך שיעניין אותי, שלחי לי". אימצתי את זה, וזה הוביל לדברים נהדרים. ממליצה גם לך :)


Comments


bottom of page